Kopipast.ru - хумор, снимки, анекдоти, игри


Някои връзки:

Връзка към пълните новини: Африканските skinheads (18 снимки)


Рубрика: Интересни

Африкански косми (18 снимки)


20 ноември 2007 г. в 5:44 ч

"Lagos Calling" е наистина един от най-мощните проекти на Clayton Cubitt, в който известният американски моден фотограф демонстрира модата на африканските skinheads от началото на 70-те години.
Поглеждайки към тези снимки, човекът на улицата често се намръщава, казвайки: "Какво по дяволите? Може ли да има черни кожи? ". Такава реакция е естествена. Това е резултат от много години на обществено невежество, слепота на историческите факти; пропаганда, в резултат на което едно-векторната масова медии демонизира понятието "skinhead", като обозначава значението си от шепа различни стереотипи. За модерния филистинец няма разлика между занаятите, болните, футболните хулигани и нацистите. За трохите на средностатистическия човек всичко това се нарича кожи и означава "плешиви расисти в обувки, които обожават скалпирането с ученици от Университета за приятелство на народите и на празници, за да размажат еврейската статуя на Адолф Хитлер с еврейска кръв".
Ето защо, когато се появи фразата "традиционен skinhead", неизбежно трябва да се обясни, че традиционните skinheads не са расистки, тъй като тяхната субкултура е хибрид на две култури - черна ямайска руда-бойз и английски хард-мод. Достатъчно е да слушате любимата си музика за търговия (ска, реге, рокстед, душа), така че расовият въпрос да изчезне веднъж завинаги.


н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

н

нПълна история "Африканските skinheads (18 снимки)» »»